13x Boerderijvakantie in de herfstvakantie

9 september 2024
Geniet deze herfstvakantie van het buitenleven bij BoerenBed! Vuurtjes stoken, spelletjes doen, knuffelen met de dieren en eropuit in de natuur! Bekijk deze boerderijen die nog beschikbaarheid hebben. Kies voor een boerderij in de natuur, aan het strand of in België!
Herfstvakantie bij BoerenBed

Geniet deze herfstvakantie van het buitenleven bij een BoerenBed boerderij! Enkele boerderijen bieden een leuke Herfstvakantiedeal; een pakket leuk extraatjes voor jullie verblijf in de herfstvakantie. 

BoerenBed boerderijen liggen allemaal in prachtige natuurlijke omgevingen, die in de herfst zo ontzettend mooi zijn. De boerderijen zorgen voor leuke activiteiten voor kinderen. Van knuffelen met de boerderijdieren tot marshmallows roosteren boven het kampvuur. Geniet nog even van het buitenleven met elkaar voordat de winter begint! 

Kies bijvoorbeeld een van onderstaande boerderijen in de natuur, aan het strand, of in België.

Herfstvakantie op de boerderij in de natuur

1. BoerenBed Het Wesselink – Overijssel

Het Wesselink ligt bij Nationaal Park Sallandse Heuvelrug waar je met je gezin heerlijk kunt fietsen en wandelen over de Sallandse Heuvelrug Fietsroute en het Pieterpad, dat dwars door het natuurgebied loopt. Achter de boerderij loopt ook nog een prachtige mountainbikeroute.

2. BoerenBed De Kalverweide

De Kalverweide ligt in Kallenkote, een idyllisch dorpje in de Kop van Overijssel, bij het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit natuurgebied is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa! Deze melkveehouderij is een paradijsje voor dierenliefhebbers: hier wonen knuffellammetje Lotte, het knuffelvarkentje Lapje, wandelezel Lucky, konijntjes, kippen en cavia’s. Pony Polly wil ook heel graag geknuffeld en gepoetst worden.

3. BoerenBed Hoeve De Pippert – Gelderland

Hoeve De Pippert organiseert in september en oktober, dus óók in de herfstvakantie,  elke vrijdag van een gezellige kampvuuravond. Kinderen kunnen er heerlijk spelen in de overdekte speeltuin van strobalen, kijken in de stal bij de koeien en knuffel met de poezen op de boerderij.

4. BoerenBed Hoeve de Betuwe – Gelderland

Hoeve de Betuwe is gelegen in het hart van Nederland. In de buurt van de boerderij vind je diverse fiets- en wandelpaden, waar je bijvoorbeeld met alpaca's kunt wandelen! 

5. BoerenBed De Lange Weide – Drenthe

Boerderij De Lange Weide ligt vlak bij het Dwingelderveld Nationaal Park. Bezoek hier de hunebedden en schattige oude dorpjes! Het is een paradijsvoor natuurliefhebbers, met veel routes die speciaal zijn ontwikkeld voor gezinnen. Ook vind je vlak bij de boerderij een leuke schaapskooi die de moeite waard is om te bezoeken.

6. BoerenBed Landgoed Volenbeek – Gelderland

Landgoed Volenbeek ligt dichtbij het Veluwemeer. Kom hier in de herfstvakantie knuffelen met de dieren in de overdekte knuffelschuur, wandelen met alpaca Speech en de boer helpen met het voeren van de koeien.



Herfstvakantie op de boerderij aan de kust

7. BoerenBed Botterheerd – Groningen

Botterheerd ligt in het rustige Groningse landschap met zijn polders, dijken en oude Groningse dorpen. Onze tip voor de herfstvakantie? Bezoek het Zeehondencentrum Pieterburen! 

8. BoerenBed Ameland

Kies voor een eilandvakantie! Kom deze herfstvakantie naar Ameland om zeehonden te spotten, maak een strandwandeling, en zoek naar de mooiste schelpen.

9. BoerenBed De Zeekraal Terschelling

Of kies voor Terschelling, dat super veel wandel- en fietsmogelijkheden langs de duinen en het strand heeft. In de herfstvakantie kun je er ook gaaf de haven van West-Terschelling ontdekken of een coole vuurtorentocht meemaken!



Herfstvakantie op de boerderij in België

10. BoerenBed Landgoed Wijnendaele – West-Vlaanderen

Landgoed ter Wijnendaele biedt extra veel rust en privacy, deze boerderij heeft slechts 3 tenthuisjes. Bezoek deze herfstvakantie het middeleeuwse Brugge of fiets de kastelenroute!

11. BoerenBed Hoeve Brugge – West-Vlaanderen

Verken Brugge deze herfstvakantie met een boottocht op de grachten, bezoek een chocolademuseum of geniet van lokale lekkernijen op de markt. Hoeve Brugge is de perfecte uitvalsbasis voor een culturele ontdekkingstocht door Brugge, gecombineerd met de charme van het platteland!

12. BoerenBed Rochefort en Ardenne – Wallonië

Gelegen in de Belgische Ardennen, biedt deze locatie spectaculaire wandel- en fietspaden door heuvelachtig terrein, zoals de Lesse fietsroute en het Sentier des Crêtes wandelpad. Ideaal voor avonturiers en natuurliefhebbers. Bezoek in de herfstvakantie ook eens de grotten van Han, maak een kanotocht op de Lesse of verken de kastelen en ruïnes in de omgeving!

13. BoerenBed Hoeve den Overdraght – West-Vlaanderen

Hoeve den Overdraght ligt in een rustige landelijke omgeving, omgeven door charmante dorpjes, historische monumenten en mooie natuurgebieden in de buurt. Bezoek in de herfstvakantie het In Flanders Fields Museum in Ieper, wandel door de Vlaamse Heuvels of geniet van een herfstpicknick.

Klik door naar de website van BoerenBed om je herfstvakantieverblijf op de boerderij te boeken! 

Naar de website